Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Кюфтета с телешка кайма

Кюфтета с телешка кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
15-20 бр.
"Според експерти най-вкусните кюфтета се правят с телешка кайма Ние сме напълно съгласни с тях"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг телешка
  • яйца - 2 броя
  • лук - 2 стръка пресен
  • кромид - 1 глава
  • магданоз - 1/2 връзка скълцан
  • чубрица - 1 ч.л.
  • черен пипер - млян
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре е сами да си смелите 1 кг телешко месо на кайма.

Разбъркайте каймата с много ситно нарязаните 2 вида лук, магданоз, яйцата и всички подправки.

Оставете каймата за 30-40 минути в хладилник.

След това оформяйте с намазнени ръце плоски кюфтета и ги слагайте върху загрятата скара.

По желание може и да ги опържите, като леко овалвате кюфтета в брашно. Някои не слагат яйца за кюфтета на скара, но за мен е перфектно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
58
46
34
27
10
Дай твоята оценка:

Коментари

краси
краси
забравих още нещо,аз лично слагам чесън стават супер кюфтета ихихихихиххихихи.:))))))))
24.11.2014 13:29
2
1
краси
краси
можете да сложите и булгур ситно смлян специално за кюфтета е.стават уникални може с яица,но оргиналната рецепта е без.приятен апетит
24.11.2014 13:27
4
2
Краси Цирка
Краси Цирка
Бай Ставри, рецептата, която си публикувал не е за кюфтета на скара. В каймата за скара не се слагат нито яйца, нито магданоз, нито пера от пресен лук. И по принцип телешката кайма не е за кюфтета или кебабчета, ако не се смеси със сланина или свинско месо. Каймата за скара трябва да бъде мазна и сочна а телешката кайма е суха.
06.08.2014 16:35
9
16
1
Покажи всички подкоментари
Милена
Милена
Колко време горе-долу и на колко загрята скара се пекат? Нямам никакъв опит с кюфтенца на скара...
02.07.2014 01:52
3
1
Покажи всички подкоментари
Готви
Готви
Всичко добре - рецепта, продукти, за което ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ.
01.03.2014 10:37
6
1