Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Таратор с кисели краставички и шамфъстък

Таратор с кисели краставички и шамфъстък

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2051k7276
Таратор с кисели краставички и шамфъстък
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Този нетипичен вариант на таратор е чудесно балансиран между традиционното и новаторското и придава изискан вид на трапезата ви! Опитайте и вие таратор с кисели краставички и шамфъстък!"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 400 г
  • краставица - 1/2 бр.
  • кисели краставички - 1 буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • шамфъстъци - 2 с.л.
  • лимони - 1/4 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • копър - 1/4 ч.л.
  • студена вода - за разреждане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете прясната краставица на едро ренде.

Нарежете киселите краставички на ситни кубчета.

Смачкайте чесъна на паста.

В купа разбъркайте киселото мляко до гладкост. Ако желаете по-рядък таратор, добавете студена вода и разбъркайте.

Прибавете настърганата краставица, киселите краставички и чесъна.

Добавете зехтина, солта и копъра. Разбъркайте добре.

Поръсете с натрошения шамфъстък отгоре за завършек. Ако желаете, може да оставите част от шамфъстъка за декорация точно преди сервиране.

Оставете таратора в хладилник за поне половин час преди сервиране, за да се смесят ароматите.

Можете да добавите няколко капки лимонов сок за свежест на студената супа, ако желаете.

Този нетипичен вариант на таратор е чудесно балансиран между традиционното и новаторското и придава изискан вид на трапезата ви! Опитайте и вие таратор с кисели краставички и шамфъстък!

Вижте защо тараторът е толкова полезен и научете как правят таратора в различните краища на страната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: