Начин на приготвяне
За азиатската супа с гъби счукайте в хаванче чесъна с малко сол, и зрънцата кориандър.
Обелете джинджифила и го настържете на ренде.
Накълцайте зелените листенца кориандър и селъри. Заделете малко от тях за поръсване накрая.
Загрейте сусамовото олио в тенджерка и сложете да се запържат леко джинджифила с чесъна и кориандъра, както и свежите накълцани листа.
Бъркайте около 3 минути на умерен огън и налейте бульона и кокосовото мляко.
Оставете да заври и добавете почистените и нарязани гъби, кърито, стритото кайенско чушле и сол на вкус.
Гответе 15 минути като наблюдавате да не се вдигне пяна. Ако това се случи, намалете леко огъня.
Накрая сложете оризовите нудли и варете за времето указано на опаковката.
Най-добре е да се ползват фини, но в случая аз имах само от плоските и по-дебелички, което не е проблем.
Азиатската супа става по-гъста, затова ако искате си добавете допълнително бульон.
Силно ароматна, много вкусна супа с нудли! Ако я приготвяте за деца, пропуснете кайенския пипер, но имайте предвид, че пак ще налютява от джинджифила. За мен това е прекрасно, защото го обожавам, но не с всеки е така.
Освен всичко друго тази супичка е чудесно средство за борба с настинки и грипове именно благодарение на чудотворния джинджифил.