Азиатска мусака

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Как ли изглежда мусаката, но в азиатски вариант? Опитайте и ще разберете?"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • кашкавал - 150 г
  • лук - 1 глава
  • олио
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате лука заедно с каймата, добавяте ориза и бъркате, докато стане стъклен.

Заливате с 4 .ч.ч. вода и посолявате на вкус.

Мусаката се запича в тава, докато остане само на мазнина.

Тогава се поръсва с магданоз и черен пипер, отгоре се нареждат кръгчета домати и настъргвате кашкавала.

Оставяте за още десетина минути във фурната.

Азиатската мусака е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: