Начин на приготвяне
Сушените гъби и водораслите се накисват поотделно в топла вода. Когато са готови, не се изхвърля водата, в която са се киснали.
Зеленият лук се нарязва на дребно.
Когато гъбите се накиснат, се нарязват.
В сгорещено олио се запържва лукът, а към него след това се добавят гъбите. Налива се соевият сос и оцетът.
Когато се позапържат, се налива водата от гъбите и още 1-2 чаши топла вода. Изсипват се грахът и царевицата.
Оставя се да заври. През това време царевичното нишесте се размива с малко вода.
Когато супата е завряла, се прибавя кашичката от нишестето на тънка струя при разбъркване.
Когато грахът и царевицата са готови, мисо пастата се размива в част от бульона и се излива в супата.
Прибавят се и накиснатите водорасли заедно с водата, в която са се киснали. Посолява се на вкус полезната зеленчукова супа, ако има нужда от сол, и се оставя още 2-3 минути на котлона.
Азиатска супа с грах и царевица е много приятна на вкус.
Коментари