Зелен фасул чорба

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зелен фасул чорба
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"Вкусна чорба, която засища, а и сгрява душата!"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 750 г
  • лук - 2 глави кромид
  • домати - 2 броя зрели
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - стръкове накълцан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тенджера и сложете да се задушат последователно ситно нарязания лук и брашното.

Щом брашното леко се запържи добавете червения пипер, почистения фасул, нарязан при нужда, както и ситно нарязаните домати и чесън.

Долейте в тенджерата около 1, 2 л топла вода и посолете на вкус.

Оставете да ври на умерен котлон до омекване на зеления боб.

Накрая снемете от котлона и поръсете с черен пипер и накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
59
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
При ястие със зелен фасул, защо пренебрегвате копира като подправка? При зелен фасул не забравяйте чесън, копър и оцет на вкус.
03.06.2024 11:03
1
Потребител#237403
Потребител#237403
Стана перфектна, е добавих 50гр. краве масло, за плътност. Благодаря!
31.08.2019 01:10
1
Кремена Коева
Кремена Коева
Направих супичката,ухае страхотно! :)
03.06.2015 23:40
2
Марче
Марче
Чудесна лесна рецепта, благодаря
26.03.2015 09:49
3
1