Начин на приготвяне
Сварете пилешкото месо до омекване в подсолена вода. Охладете месото и раздробете с помощта на вилица .
Вземете плоска чиния, поставете в средата чаша със столче и центрирайте ринг.
Пригответе дресинга /соса/, като смесите сметаната, майонезата, млякото, горчицата и овкусите със сол и черен пипер.
На дъното на чинията сложете и притиснете месото, намажете с дресинг, поставете отгоре отцедения и нарязан на дребно ананас и намажете със сос.
Сварете яйцата, обелете, рендосайте и сложете в чинията, притиснете и намажете отново със сос. Царевицата отцедете, разпределете в салатата и намажете дресинг.
Последния слой е от настърган кашкавал или друг вид твърдо сирене.
Задължително в хладилник за няколко часа - да стегне и да се смесят вкусове и аромати.
Охладената солена торта украсявате с чери домати и копър.
ПС: В случая темата е Новогодишна тортата е украсена по този начин, но ще прикача снимки и от други варианти с украса.
Подредбата на слоевете е по мой начин, но ако желаете, може да размените реда, само пилето да е на дъното на чинията с празнична салата.
Вижте още как да махнете лесно кожата на пилето.