Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Мус от патладжан

Мус от патладжан

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2193k7751
Мус от патладжан
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Любимата ракиена разядка с патладжан - за всеки повод и без повод."

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • ябълков оцет - 3 с.л.
  • копър - 3 с.л. ситно нарязан
  • чесън - 2 бр. скилидки
  • зехтин - 5 с.л.
  • сумак - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • орехи - нарязани за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните, пробийте ги на няколко места с остър нож и ги сложете в застлана с хартия за печете тава.

Изпечете патладжаните в загрята фурна на вентилатор на 200 °C .

Обелете патладжаните, посолете и оставете в гевгир да се отцедят. Накълцайте на ситно .

Прехвърлете в купа и овкусете с подправките, оцета и зехтина и разбъркайте добре.

Добавете майонезата и магданоза. Смесете всичко добре, покрийте купата с разядката с фолио и оставете за няколко часа в хладилник.

При поднасяне поръсете мус от патладжан с орехите и по желание още зехтин.

Вижте още вреди ли ни патладжанът, както и как се пържи правилно патладжан, за да не е мазен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: