Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Френско ванилово суфле с извара

Френско ванилово суфле с извара

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Френско ванилово суфле с извара1 / 2
09/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Подарете си удоволствието да опитате това френско ванилово суфле с извара"

Необходими Продукти

  • извара - 600 г
  • грис - ¼ ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • масло - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • стафиди - ½ ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • портокали - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Грисът се сварява с вода така, че да се получи гъста каша, и се охлажда. Изварата се претрива през гевгир и се смесва с гриса.

Добавя се разбит жълтък, захарта, ванилията, стафидите и разтопеното масло.

Добавя се разбитият белтък и всичко се разбърква. Слага се във формички, намазани с масло, и се готви на пара 30 минути.

Полива се с изцеден сок от портокал. Украсете с плодове по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: