Начин на приготвяне
Измивате ребрата и ги овкусявате със малко сол, черен, червен пипер и чубрица.
В купичка слагате меда, соевия сос и малко топла вода, за да се разтопи хубаво медът.
Нарязвате лука на едро, морковите - на тънки ивици, а гъбите - на едри парчета. Слагате ги в тава, нареждате плътно ребрата едно до друго и поливате със меда и соевия сос.
Добавяте 1 чашка вода и малко олио, не е нужно да има много вода, защото гъбите ще си пуснат вода, лукът и месото също.
Покривате с фолио и печете ребърцата на умерена фурна за около час и половина, след което отстранявате фолиото, да се запекат.
Празнични медени ребърца с гъби - една чудесна новогодишна рецепта за ценителите на ребърца.
Вижте още колко да печете свинските ребърца и научете как се мариноват ребърца.