Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Празнични медени ребърца с гъби

Празнични медени ребърца с гъби

Празнични медени ребърца с гъби
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Празнични медени ребърца с гъби - една чудесна новогодишна рецепта за ценителите на ребърца."

Необходими Продукти

  • свински ребра - 2 кг
  • кафява печурка - 500 г
  • моркови - 5 бр.
  • лук - 2 глави
  • мед - 4 с.л.
  • соев сос - 5 с.л. тъмен
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате ребрата и ги овкусявате със малко сол, черен, червен пипер и чубрица.

В купичка слагате меда, соевия сос и малко топла вода, за да се разтопи хубаво медът.

Нарязвате лука на едро, морковите - на тънки ивици, а гъбите - на едри парчета. Слагате ги в тава, нареждате плътно ребрата едно до друго и поливате със меда и соевия сос.

Добавяте 1 чашка вода и малко олио, не е нужно да има много вода, защото гъбите ще си пуснат вода, лукът и месото също.

Покривате с фолио и печете ребърцата на умерена фурна за около час и половина, след което отстранявате фолиото, да се запекат.

Празнични медени ребърца с гъби - една чудесна новогодишна рецепта за ценителите на ребърца.

Вижте още колко да печете свинските ребърца и научете как се мариноват ребърца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: