Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Апетитни медени ребърца с пресни картофки

Апетитни медени ребърца с пресни картофки

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Апетитни медени ребърца с пресни картофки
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
25/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Ако се чудите колко точно са апетитни - веднага отговаряме - МНОГО!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1.3 кг
  • пресни картофи - 800 г
  • тиквички - 1 бр.
  • мед - 3 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - щипка
  • чубрица
  • зеленчукова подправка
  • пикантина
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата оставете както е цяло парчето.

Разбъркайте меда с останалите подправки без зеленчуковата подправка. С получената марината намажете обилно ребрата и оставете да се овкусяват поне 5 часа или една вечер.

Обелете пресните картофи, оставете ги цели, ако не са много големи, и както са в дълбока купа, ги поръсете със зеленчуковата подправка, малко червен пипер, чубрица, черен пипер и олио.

Нарежете тиквичката на кубчета и също омесете със картофите.

Хубаво ги разбъркайте, сложете парчето ребра в тава, намазана с олио, и картофите.

Сипете чаша вода и печете в умерена фурна за около час или до зачервяване.

Апетитните медени ребърца с пресни картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: