Начин на приготвяне
Сваряваме телешки ребра до полуготовност. Поставяме ги в леко намазнена тава и през това време смесваме меда с маслото на котлон и кипваме сместа.
Когато заври, добавяме счукания чесън, Чили сос и подправките и бъркаме непрекъснато още няколко минути. Със сместа заливаме ребърцата и връщаме във фурната.
В тенджерата, в която сме приготвили пикантната смес, разтапяме останалите 50 г масло и задушаваме лука и нарязаните на ситно моркови. Изсипваме доматеното пюре и подправките и задушаваме за няколко минути.
Към сместа добавяме 6 ч.ч. топла вода и чакаме да заври. Когато сместа в тенджерата заври, добавяме ориза и варим 15 минути без капак. Премахваме от котлона и затваряме за още 15 минути, за да се задуши.
Поднасяме ребрата с ориза, докато са топли, поръсени с магданоз.