Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на крема за тортата. За целта ще ви трябва купа, в която разбийте с миксер, първо, жълтъците.
В тенджера на котлона сипете водата и захарта, разбъркайте, докато стане на сироп.
Добавете сиропа към жълтъците и разбъркайте, за да се смесят.
В друга купа разбийте маскарпонето и постепенно към него прибавете жълтъците.
Разбийте сладкарската сметана и с шпатула, като въртите в една посока, я добавете към маскарпонето. Приберете крема в хладилника за поне 30 мин.
Пригответе тава, в която ще редите бисквитената торта. Изсипете млякото в купа и започнете да потапяте всяка бисквита в него и след това редите в тавата.
След като наредите първия ред бисквити, разпределете от крема върху тях и поръсете със шоколадови капки.
Повторете още два реда бисквити и крем, а най-отгоре поръсете с натрошени бисквити и с останалите шоколадови капки.
Приберете готовата бисквитена торта с маскарпоне и шоколадови капки в хладилник за час и поднесете.
Вижте още всичко за това как да използвате маскарпоне за направата на торта, както и коя е алтернативата на маскарпонето.