Начин на приготвяне
Фурна - 165 -170 градуса.
Кръгла форма около 20/22 см, намаслена и леко покрита с брашно.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията, докато увеличат обема си. Добавя се рикотата, сметаната и се разбива до гладка смес и до меки върхове.
Внимателно се прибавя оризовото брашно, разбива се, докато се приеме, и се прибавя и картофеното нишесте, отново се разбива, докато се приеме. Накрая се прибавят шоколадовите капки, разбърква се с шпатула.
Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят на порции към жълтъчната смес.
Готовото тесто се изсипва във формата.
Пече се на 165-170 градуса за около 55/60 мин.
След като е готов сладкишът, се отваря леко фурната и се оставя вътре за още 30 мин.
Изважда се, охлажда се и се напудря с малко пудра захар.
Източник: Cucinare e como amore - Mario
Подходящ десерт без брашно за хора, които имат непоносимост към глутен, освен това е диетичен, защото няма никаква мазнина и въпреки това е с прекрасна мека и кремообразна структура.