Паниран ананас

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Паниран ананас1 / 2
04/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 125 мл
  • розова вода - 1 с.л.
  • ванилена захар - 1 с.л.
  • ананас - 1 малък
  • олио - за дълбоко пържене
  • за поръсване
  • захар - 3 с.л.
  • канела - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За панировката разбийте яйцата с брашното, солта, млякото, розовата вода и ванилената захар. Покрийте и я оставете да престои половин час. Нарежете обеления ананас на дебели 1 см резени.

Загрейте обилно количество олио до 180 градуса. Отново разбъркайте панировката. С помощта на вилица забождайте ананаса и потапяйте парчетата в панировката. Леко оставете да се отцедят и пускайте в олиото да се пържат от двете страни. Готовите парчета ананас дръжте в топла фурна, докато останалите се изпържат.

Смесете захарта и канелата и поръсете панирания ананас. Поднесете го така или гарниран със сметана или сладолед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: