Начин на приготвяне
В тенджера се слагат сметаната и прясното мляко. Поставят се на средно силен котлон докато кипнат.
Тенджерата се издърпва от огъня и в нея се слага начупения на парчета шоколад. Бърка се докато се разтопи.
Брашното, захарта, разбитите яйцата и солта се смесват и се прибавят към вече готовата шоколадова смес.
Всичко се разбърква и се налива в предварително намазнени и набрашнени купички за суфле. Оставят се в хладилник за около 2 часа.ю
Купичките се изваждат, подреждат се в тава и се пекат на водна баня 10–12 минути на 180 градуса ( предварително загряна фурна) .
След като суфлетата на изпечени се изваждат да поизтинат.
В голяма чиния слагаме едно от сладките както и 3 топки ванилов сладолед. Поръсваме с какао по избор.
Добър апетит!
Коментари