Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени картофи»Печени картофи без много мазнина

Печени картофи без много мазнина

Печени картофи без много мазнина
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Печени картофи без много мазнина, подходящи за гарнитура или като леко основно ястие."

Необходими Продукти

  • картофи - 800 г
  • сол
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чесън 1/4 ч.л. на прах
  • сирене - 100 г
  • настърган кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в подсолена вода до полуготовност. Обелват се и се нарязват на шайби.

Половината от нарязаните картофи се подреждат в тавичка покрита с хартия за печене. Поръсват се с черен пипер, чесън на прах и натрошено сирене.

Отгоре се подреждат втори ред картофи. Накрая се завършва с малко сирене и настърган кашкавал. Картофите се пекат на 200 градуса за около 40 минути.

Печените картофи без много мазнина са подходящи за вкусна гарнитура или като самостоятелно ястие. Ястието напомня на картофен огретен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: