Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани сиренца»Панирани хапки със сладко от боровинки

Панирани хапки със сладко от боровинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k37k17k12
Панирани хапки със сладко от боровинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Прехвърлете в плато панираните хапки сиренца и сервирайте с купичка боровинково сладко. Истински разкош!"

Необходими Продукти

  • сирене бри - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • яйце - 1 бр. XL
  • галета - за овалване
  • сладко от боровинки - 3 с.л. с връх
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете сиренето Бри на кубчета, като задължително да се пада от две от страните да има коричка. Ако самата коричка с благородна плесен не ви е приятна, само изстържете леко с остър нож белите налепи.

Сложете парченцата в чиста и суха торбичка. Добавете 1 лъжица брашно и разтърсете добре, за да полепне по сиренето на тънка коричка. Приберете в хладилник за минимум 30 минути.

След това си пригответе купичка с галета и купичка с разбито яйце.

Загрейте тиган с олио на силен огън.

Изваждайте парченцата от Бри и ги потапяйте в яйцето, след това овалвайте в галета. Може и да направите двойна панировка, за да сте по-спокойни, че мекото сирене няма да се разтече при пърженето.

Веднага след овалването в галета пускайте панираните сиренца в горещото олио и пържете до златисто.

Извадете панираните хапки върху кухненска хартия, за да попие мазнината.

Прехвърлете в плато панираните хапки сиренца и сервирайте с купичка боровинково сладко.

Истински разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: