Начин на приготвяне
Нарежете сиренето Бри на кубчета, като задължително да се пада от две от страните да има коричка. Ако самата коричка с благородна плесен не ви е приятна, само изстържете леко с остър нож белите налепи.
Сложете парченцата в чиста и суха торбичка. Добавете 1 лъжица брашно и разтърсете добре, за да полепне по сиренето на тънка коричка. Приберете в хладилник за минимум 30 минути.
След това си пригответе купичка с галета и купичка с разбито яйце.
Загрейте тиган с олио на силен огън.
Изваждайте парченцата от Бри и ги потапяйте в яйцето, след това овалвайте в галета. Може и да направите двойна панировка, за да сте по-спокойни, че мекото сирене няма да се разтече при пърженето.
Веднага след овалването в галета пускайте панираните сиренца в горещото олио и пържете до златисто.
Извадете панираните хапки върху кухненска хартия, за да попие мазнината.
Прехвърлете в плато панираните хапки сиренца и сервирайте с купичка боровинково сладко.
Истински разкош!