Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото на тънки и дълги хапки и ги мариновайте за един час в малко соев сос, зехтин, черен пипер и лимонов сок. След това ги отцеждайте, овалвайте в галета, разбити яйца и пак галета и ги изпържете до приятен загар в сгорещена мазнина.
За сладко киселия сос загрейте зехтина и маслото и запържете ситно скълцаните чушки. Оставете да се пържи 3-4 минути и добавете кетчупа с разтворените в него водата, сока от лимона и оцета.
Оставете соса да ври, докато течността се изпари на половина. Добавете захарта и оставете да ври още 2-3 минути. Сгъстете соса с нишестето, разтворено с 2 с.л. вода.
Смесете хапките със сладко киселия сос в съд, разбъркайте на котлона за 3-4 минути и снемете. Поднесете с гарнитура от зеленчуци.