Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мезета»Пържен хайвер с картофи

Пържен хайвер с картофи

Пържен хайвер с картофи
Снимка: Боряна Атанасова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Сервирайте пържен хайвер с опечените картофи и задължително узо, ракия...изберете си сами."

Необходими Продукти

  • картофи - 1.5 кг
  • олио - 3 с.л.
  • сол
  • чубрица
  • бял пипер
  • бира - 200 мл
  • хайвер - около килограм
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите почиствам и измивам, нарязвам, като за пържене и ги слагам в тава, поливам с олио и подправям с подправките, посолявам на вкус.

Сипвам бирата, разбърквам добре и слагам във фурната на 240 °C до готовност, като ги бъркам от време на време.

В дълбок тиган сипвам олио и го оставям да загрее.

След това слагам от хайвера (ако е по-голямо парче, го разчупвам), изпържвам за кратко и обръщам.

Вадя в голяма чиния, постлана с кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Сервирам пържен хайвер с опечените картофи.

Вижте също каква салата върви към хайвера, както и как да поднесем хайвер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: