Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Пържен заек върху картофи

Пържен заек върху картофи

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Пържен заек върху картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
10
"Любимата ни комбинация от пържен заек върху картофи"

Необходими Продукти

  • заешко месо - от 1 млад заек
  • чесън - 1 глава
  • мазнина - 3/4 ч.ч.
  • вино - 1/2 л бяло
  • оцет - 1/4 л
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 брой
  • дафинов лист - 2 - 3 броя
  • черен пипер - 20 зърна
  • карамфил - няколко зърна
  • сол - на вкус
  • картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от 2 л вода, 1/2 л вино, 1/4 л оцет, морков, лук, дафинови листа, зърна черен пипер и няколко карамфилчета. Сложете да заври и варете в продължение на 10 минути.

В така приготвената марината за дивеч накиснете заешкото за 1 денонощие. На следващия ден го нарежете на порции, подсушете и шпиковайте парчетата с разположени скилидки чесън. Загрейте около 3/4 ч.ч. мазнина и изпържете заешкото равномерно от двете страни, като всяко парче преди това оваляйте в брашно.

Върху запърженото заешко, в същия съд се долива 1 ч.ч. от маринатата, похлупва се и заекът се задушава. От време на време доливайте по още малко от маринатата и посолете на вкус.

Обелете и нарежете картофите, сложете ги в намазнена тава и ги овкусете със сол, черен пипер. Наредете заешкото, полейте със соса му и долейте още малко гореща вода. Завийте тавата с фолио и сложете да се пече в силна фурна за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: