Мит с кренвирш

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
851k143
Мит с кренвирш
Снимка: Иван Паунов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
21 мин.
Порции
12
"Перфектните кренвиршки - само ги вижте и няма да ги забравите, докато не ги направите."

Необходими Продукти

  • брашно - 650 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • марна вода - 150 мл
  • яйца - 2 бр.( плюс още едно за намазване )
  • суха мая - 7 г .
  • олио - 50 г
  • краве масло - 65 г
  • захар - 10 г
  • сол
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Смесваме млякото със захарта, маята и малко брашно и оставяме да шупне. След това добавяме и останалите съставки за тестото. Омесваме меко тесто, което оставяме да втасва за 1 час.

Разделяме на 12 равни части. Разточваме всяка и от горната страна по продължение към средата, правим малки разрези. В долната част намазваме с лютеница по желание.

Поставяме кренвирш и навиваме. Покриваме с фолио и оставяме да втасва за още един час.

Намазваме супер кренвиршките с едно яйце и поръсваме с чубрица и червен пипер.

Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 20 мин. После намокряме с малко вода и покриваме с кърпа за няколко минути, за да омекнат.

Да ви е сладко с моите перфектни мит с кренвирш!

Вижте още съвети как да завиете кренвиршки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: