Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с какаов блат и пияни череши

Чийзкейк с какаов блат и пияни череши

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2303k8071
Чийзкейк с какаов блат и пияни череши3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Този разкошен чийзкейк с пияни череши идва, за да внесе повече романтика на празника на влюбените"

Необходими Продукти

  • за подложка
  • какаови бисквити - 300 г
  • краве масло - 150 г меко
  • за крема
  • маскарпоне - 250 г
  • заквасена сметана - 200 г
  • течна сметана - 200 мл сладкарска
  • кондензирано мляко - 300 г подсладено
  • желатин - 10 г
  • лимонова кора
  • ванилия - 1 бр. капсула есенция
  • за топинга
  • череши - 300 г замразени или пресни
  • малиново вино - 100 мл
  • кафява захар - 3 с.л.
  • желатин - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блиндирайте бисквитите или ги натрошете в найлонова торбичка с помощта на точилка. Добавете маслото и претрийте до маслени трохи.

В подходящ съд поставете ринг за торта. От вътрешната страна на ринга поставете ленти от пвц, така по-лесно ще освободите ринга.

Насипете сместа в ринга, разпределете по дъното и заравнете с помощта на стъклена чаша. Приберете в хладилник и охладете.

Докато бисквитената смес се охлажда, пригответе бялата смес.

Разбийте заквасената сметана, кондензираното мляко и маскарпонето.

Разбийте сладкарската сметана до твърди връхчета и прибавете на части към белия крем.

Желатина залейте с шест супени лъжици студена вода и оставете да набъбне. После на водна баня го разтопете до степен преди да заври. Охладете.

Внимателно прибавете желатина към белия крем, като разбърквате сместа със силиконова шпатула и внимавате да запазите обема на сместа.

Финално добавете лимоновата кора и ванилията.

Сипете крема върху бисквитената подложка. Покрийте с фолио формата и приберете домашния чийзкейк отново в хладилник, да се желира за минимум 4 часа, най-добре за нощ.

Пригответе черешовия топинг.

В съд с незалепващо дъно сложете черешите, виното, захарта и загрейте до кипване. Оставете за поври за 10 минути, като от време на време премахвате образувалата се пяна. Отстранете от отлона. Желатина разтворете в три лъжици вода и след като е набъбнал го добавете към топинга .

С получения черешов топинг залейте сладкиша, като плодвоете разпределяте равномерно върху чийзкейка с череши.

Украсете с листенца свежа мента чийзкейк с пияни череши.

Вижте още по-подробно как се прави основа за чийзкейк, както и колко време да печем чийзкейка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: