Начин на приготвяне
Блиндирайте бисквитите или ги натрошете в найлонова торбичка с помощта на точилка. Добавете маслото и претрийте до маслени трохи.
В подходящ съд поставете ринг за торта. От вътрешната страна на ринга поставете ленти от пвц, така по-лесно ще освободите ринга.
Насипете сместа в ринга, разпределете по дъното и заравнете с помощта на стъклена чаша. Приберете в хладилник и охладете.
Докато бисквитената смес се охлажда, пригответе бялата смес.
Разбийте заквасената сметана, кондензираното мляко и маскарпонето.
Разбийте сладкарската сметана до твърди връхчета и прибавете на части към белия крем.
Желатина залейте с шест супени лъжици студена вода и оставете да набъбне. После на водна баня го разтопете до степен преди да заври. Охладете.
Внимателно прибавете желатина към белия крем, като разбърквате сместа със силиконова шпатула и внимавате да запазите обема на сместа.
Финално добавете лимоновата кора и ванилията.
Сипете крема върху бисквитената подложка. Покрийте с фолио формата и приберете домашния чийзкейк отново в хладилник, да се желира за минимум 4 часа, най-добре за нощ.
Пригответе черешовия топинг.
В съд с незалепващо дъно сложете черешите, виното, захарта и загрейте до кипване. Оставете за поври за 10 минути, като от време на време премахвате образувалата се пяна. Отстранете от отлона. Желатина разтворете в три лъжици вода и след като е набъбнал го добавете към топинга .
С получения черешов топинг залейте сладкиша, като плодвоете разпределяте равномерно върху чийзкейка с череши.
Украсете с листенца свежа мента чийзкейк с пияни череши.
Вижте още по-подробно как се прави основа за чийзкейк, както и колко време да печем чийзкейка.