Начин на приготвяне
В купа разбийте много добре яйцата със захарта. Сипете прясното мляко и разбивайте, докато се разтопи напълно захарта.
Прибавете олиото, ванилиите и пресятото брашно, като към него добавите и бакпулвера.
Когато получите хубава еднородна смес отделете в малка купичка и разбъркайте с какаото.
Намажете формата за кекс с олио и поръсете с малко брашно. Изсипете бялата смес и отгоре сипете и какаовата.
С дървено шишче разбъркайте сместа, за да се получат хубави шарки на мраморния кекс.
Печете лесния кекс на 170 °C първо само на долен реотан, по-късно включвате и горния.
Пробвате с шишче дали е изпечен кексът, след като изключите печката, го оставете още 5 минути.
Като обърнете бърз и лесен шарен кекс, го напудряте обилно с пудра захар.
Вижте също защо не ви бухва кексът.