Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Овесени сладки с боровинки без захар и яйца

Овесени сладки с боровинки без захар и яйца

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7065k3k9
Овесени сладки с боровинки без захар и яйца3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Овесени сладки с боровинки без захар и яйца - направо ядеш и отслабваш"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 1 ч.ч. фини
  • брашно от бадеми - 1/2 ч.ч.
  • кокосово масло - 1/4 ч.ч.
  • ябълково пюре - 1/4 ч.ч. домашно от зелени ябълки
  • сушени боровинки - 1/4 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр. 0.01 г
  • канела - 1/2 ч.л.
  • хималайска сол - 1 щипка
  • сода бикарбонат - 1/4 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокосовото масло се разтопява на котлон на средна температура.

Сушените боровинки се нарязват на малки парчета, като не се накисват предварително.

В купа се изсипват овесените ядки, брашното от бадеми, канелата, содата за хляб и щипката сол. Разбърква се много добре.

В отделна купа се смесват ябълковото пюре от зелени ябълки и разтопеното кокосово масло, след което се добавя ванилията и се разбърка.

Течната смес се изсипва в купата с овесените съставки и разбърка добре до получаване на хомогенна смес. Накрая се добавят нарязаните сушени боровинки и внимателно се разбъркват, за да се разпределят равномерно в тестото.

Омесва се тестото.

Вземат се малки количества от тестото и се оформят овесени сладки с ръце или с лъжица, след което се нареждат в тава върху хартия за печене. Оставя се малко разстояние между всяка сладка, тъй като ще се разширят леко по време на печенето.

Сладките се пекат в предварително загрятата фурна на 180 °C за15 минути или докато станат златисти и леко хрупкави по краищата.

Оставят се да се охладят върху решетка овесени сладки с боровинки без захар и яйца, за да запазят хрупкавостта си.

Вижте още какъв е полезният състав на овесените ядки и колко овесени ядки е добре за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: