Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса.
В купата се разбъркват брашното, содата, бакпулверът и солта.
В купата на миксера се разбива маслото с двата вида захар до побеляване. Добавят се яйцата едно по едно, следва настърганата портокалова кора и сок. Накрая се прибавя на два - три пъти брашното и се разбива на ниска скорост на миксера. Изсипват се шоколадовите капки и се разбърква, за да се разпределят правилно.
От готовото тесто с чаена лъжичка се загребва от сместа и между дланите се оформя топче, около 20 г всяко. За равен размер се ползва кантарче. Оформените топчета се подреждат в тава, покрита с хартия за печене на разстояние едно от друго. Бисквитата увеличава обема си по време на печенето, затова нека да има достатъчно място между бисквитите.
Оставят се на студено да се охладят достатъчно.
Пече се в затоплена фурна на 180 градуса за 10/12 минути.
Портокаловите бисквити не се препичат, за да не станат хрупкави и сухи и ако се докоснат, докато са още във фурната то те ще бъдат отгоре меки, и ще изглеждат сурови, но ще имат златисто дъно. Веднага се изваждат и се охлаждат в самата тава.
В зависимост от размера им бройката им варира от 30 до 50 портокалови бисквити с шоколадови капки.