Начин на приготвяне
Захарта се разбива с омекналото масло много добре до получаването на пухкав крем. Към него се прибавят предварително смесените брашно, сода и бакпулвер. Разбиват се.
Добавят се яйцата едно по едно до пълното им усвояване. След това настърганата кора и сока от портокалите.
Ако е прекалено лепнещо тестото, добавете още малко брашно, но не прекалено.
Накрая сложете и нарязания на патченца шоколад (аз лично използвам млечен).
Постелете хартия за печене върху тавите, които ще използвате. С пръсти започнете да оформяте топчета, които леко притискате, така че да се получат бисквитки.
Оставяйте разстояние, защото доста увеличават размера си.
Ако тестото стане прекалено лепнещо и трудно за обработка, можете да го приберете в хладилника за половин час да се постегне.
Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Изключително вкусни са, винаги приготвям двойна доза!
Ако ги държите отворени, са много хрупкави, ако ги затворите в кутия омекват. Добър апетит!
Коментари