Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Медени бисквити с лимец и шоколад

Медени бисквити с лимец и шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Медени бисквити с лимец и шоколад
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Тези бисквитки с лимец и шоколад са една истинска хрупкава наслада, която можете да хапвате в продължение на няколко дни, разбира се, ако останат"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч. /лимецово или пшенично/
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 40 г течен
  • шоколад - 50 г /над 36% какао/
  • олио - 40 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • портокали - 1 бр. кората /4 ивици, оранжевата част/
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвянето на домашните медени бисквити е разбиването на яйцето. Добавете щипка сол, олиото и меда. Хубаво объркайте сместа.

Сложете портокаловите кори в блендер заедно с брашното. Пуснете на най-висока степен за около 20 секунди. Това ще направи брашното по-ароматно и фино.

Подгответе шоколада като го нарежете на малки парченца.

Към вече смеленото и ароматизирано брашно добавете бакпулвера и разбъркайте. Щом го направете, добавете мокрите съставки. Замесете гладко тесто за сладки.

На набрашнена повърхност разточете тестото на лист с дебелина 3-4 мм. Вземете форма и изрежете основата на лимецовите бисквитки. Подредете ги в тава за печене, в която предварително сте сложили хартия за печене.

Пълнозърнестите бисквитки се пекат за около 20 мин. на 160 градуса във фурна, която предварително сте загрели. Трябва да придобият лек загар.

Щом станат готови, подредете медените бисквити с лимец и шоколад върху решетка да изстинат. После може да приберете в буркан или кутия за бисквити.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: