Начин на приготвяне
Домашното бадемово мляко се затопля на 40 градуса, като предварително от него е отделено 100 мл.
Отделените 100 мл мляко се слагат в купа, прибавя се ферментиралият деликатес от лешници, кашу и кокос и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес, след което на тънка струя се изсипва в затопленото мляко и се разбърква много добре.
Сместа се изсипва в съда на уреда за кисело мляко, затваря се с капака, уредът се включва и се оставя 8 ч., след което купата се изважда от уреда и се оставя в хладилник да се охлади.
Краставиците се измиват, обелват и нарязват на купчета в купа, в която ще се разбърква веган тараторът.
Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно, след което се прибавя към краставиците.
Прибавя се чесънът на прах, хималайската сол и зехтинът. Разбърква се много добре, след което се изсипва бадемовото кисело мляко.
Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес, като вода не се прибавя. Веган тараторът с бадемово кисело мляко е без животински продукти, но със страхотен автентичен вкус.
Вижте също как се прави веган таратор с орехи и веган таратор от слънчоглед.