Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Веган таратор с бадемово кисело мляко

Веган таратор с бадемово кисело мляко

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7085k3k9
Веган таратор с бадемово кисело мляко
Снимка: Мария Божилова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Веган тараторът с бадемово кисело мляко е без животински продукти, но със страхотен автентичен вкус."

Необходими Продукти

  • За киселото мляко
  • бадемово мляко - 750 мл бадемово
  • ферментирал деликатес - 3 с.л. от лешници, кашу и кокос
  • краставици - 2 бр.
  • копър - 1 вр.
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашното бадемово мляко се затопля на 40 градуса, като предварително от него е отделено 100 мл.

Отделените 100 мл мляко се слагат в купа, прибавя се ферментиралият деликатес от лешници, кашу и кокос и се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес, след което на тънка струя се изсипва в затопленото мляко и се разбърква много добре.

Сместа се изсипва в съда на уреда за кисело мляко, затваря се с капака, уредът се включва и се оставя 8 ч., след което купата се изважда от уреда и се оставя в хладилник да се охлади.

Краставиците се измиват, обелват и нарязват на купчета в купа, в която ще се разбърква веган тараторът.

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно, след което се прибавя към краставиците.

Прибавя се чесънът на прах, хималайската сол и зехтинът. Разбърква се много добре, след което се изсипва бадемовото кисело мляко.

Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес, като вода не се прибавя. Веган тараторът с бадемово кисело мляко е без животински продукти, но със страхотен автентичен вкус.

Вижте също как се прави веган таратор с орехи и веган таратор от слънчоглед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: