Начин на приготвяне
Крилцата се измиват, почистват и подсушават.
Поръсват се със сол, черен пипер и лют червен пипер. Крилцата се разбъркват, така че подправките да се разпределят равномерно от всички страни.
Горчицата се разбърква със соевия сос и олиото. С получената марината се мажат крилцата и престояват в хладилник за няколко часа.
Аз ги приготвям от предната вечер. Подреждат се в подходяща тава за печене и се покриват с алуминиево фолио. Пекат се плешките крилца за 30 мин под фолио и за още 20-30 мин без фолио до златисто.
Фурната се загрява предварително. Пекат се на 200 °C.
Чесънът за чесновия сос се почиства и измива. Посолява се и се смачква в хаванче, прибавят се киселото мляко и майонезата и хубаво се разбърква.
Вижте още как да овкусим пилешки крилца, както и колко да пържите крилцата.