Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос

Пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2322k4863
Пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос - всички любими вкусове в една чиния!"

Необходими Продукти

  • За крилцата
  • пилешки крилца - 800 г
  • лют червен пипер
  • червен пипер - сладък
  • чили
  • черен пипер
  • хималайска сол
  • пипер меланж
  • мед - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • За соса
  • гъби печурки - 500 г
  • готварска сметана - 500 г
  • топено сирене - 100 г
  • хималайска сол
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • краве масло - 1 с.л
  • За картофеното пюре
  • картофи - 800 г
  • хималайска сол
  • краве масло - 30 г
  • прясно мляко - 30 мл краве
  • магданоз - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете крилцата, измийте ги добре и почистете, ако има останали пера.

Сложете ги в купа и добавете към тях меда, олиото и подправките - черен пипер, хималайска сол, червен пипер лют, червен пипер сладък, пипер меланж и чили.

Разбъркайте всичко добре и оваляйте пилешките крилца. След това ги сложете в плик за печене, добавете маслото и завържете плика. Сложете го в тавичка и печете в умерена фурна на 180 градуса за 45 мин.

През това време започнете да приготвяте картофеното пюре. Обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги сварете в подсолена вода. След това ги пюрирайте заедно с маслото и млякото. Ако се наложи, добавете още сол по ваш вкус.

Пригответе соса от гъби, като измиете и нарежете печурките. Необходима ви е една тенджерка, в която на слаб огън сложете първо гъбите и маслото, след като са почти готови добавете топеното сирене и сметаната.

Разбъркайте и накрая сложете подправките - хималайска сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърквайте докато се получи перфектната за вас консистенция за около 10 мин.

Поднесете порция от крилцата като сложите от картофеното пюре, залеете ги със соса и поръсите с пресни подправки по избор - аз използвах пресен магданоз, за да засиля вкусовете. Добър апетит!

Тези пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос са страхотни. Вижте и други идеи за маринати за пилешки крилца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: