Начин на приготвяне
Вземете крилцата, измийте ги добре и почистете, ако има останали пера.
Сложете ги в купа и добавете към тях меда, олиото и подправките - черен пипер, хималайска сол, червен пипер лют, червен пипер сладък, пипер меланж и чили.
Разбъркайте всичко добре и оваляйте пилешките крилца. След това ги сложете в плик за печене, добавете маслото и завържете плика. Сложете го в тавичка и печете в умерена фурна на 180 градуса за 45 мин.
През това време започнете да приготвяте картофеното пюре. Обелете и нарежете картофите, измийте ги добре и ги сварете в подсолена вода. След това ги пюрирайте заедно с маслото и млякото. Ако се наложи, добавете още сол по ваш вкус.
Пригответе соса от гъби, като измиете и нарежете печурките. Необходима ви е една тенджерка, в която на слаб огън сложете първо гъбите и маслото, след като са почти готови добавете топеното сирене и сметаната.
Разбъркайте и накрая сложете подправките - хималайска сол, черен пипер и индийско орехче. Разбърквайте докато се получи перфектната за вас консистенция за около 10 мин.
Поднесете порция от крилцата като сложите от картофеното пюре, залеете ги със соса и поръсите с пресни подправки по избор - аз използвах пресен магданоз, за да засиля вкусовете. Добър апетит!
Тези пикантни пилешки крилца с картофено пюре и гъбен сос са страхотни. Вижте и други идеи за маринати за пилешки крилца.