Снежни топки с мас и орехи

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Новак
113920
Снежни топки с мас и орехи
Снимка: Teodora Krumova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
30
"Много любими с аромат от детството сладки - снежни топки с мас и орехи"

Необходими Продукти

  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • орехи - 300 г (смлени)
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Към меката мас се добавят пудрата захар, брашното и орехите и се омесва първо с лъжица, а след това с ръка.

Готовото тесто за масленките се покрива и се оставя в хладилник за 20-30 минути.

Оформят се топчета колкото орех и се поставят в тава върху хартия за печене.

Пекат се ореховите сладки в предварително загрята фурна на 180 °C за 15-20 минути или до готовност.

След като изстинат, се овалват в пудра захар снежни топки с мас и орехи.

Вижте още идеи за хрупкави масленки, както и как да направите ретро виненки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: