Кайсиев мус

20/07/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Нежен летен десерт с неустоим аромат - това е мус, приготвен от ангели "
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции8-10 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 309
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кайсиите и ги разрежете на половинки. Подредете ги в тава, поръсете ги със захар, завийте ги с хартия за печене и ги сложете за 10-15 минути в загрята до 180 градуса фурна. Когато са готови ги пюрирайте.

Залейте желатина с вода и го оставете 15 минути, за да набъбне. След това прибавете към него алкохола и го разтворете на водна баня.

Прибавете желатина към плодовото пюре и разбъркайте. Сместа се оставя да стегне в хладилник.

Белтъкът се разбива на сняг, като се прибавя и ваниловата захар.

Сметаната също се разбива заедно със захарта.

Белтъкът и сметаната се добавят внимателно към плодовата смес и се бърка.

Така приготвеният мус се разпределя в десертни купички и се оставя да престои за 3 часа в хладилник преди да се поднесе. подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар