Начин на приготвяне
Сложете смлените бисквити, кайсиевия сок и разтопения маргарин в дълбока купа. Разбъркайте всичко добре. Разпределете сместа по дъното на тава за чийзкейк, така че да се образува блат. Приберете в хладилника.
Междувременно изсипете сметаната в дълбока купа и разбийте. Постепенно добавяйте ваниловата захар, крема сиренето, аромата на лимон, предварително разтворен желатин (5 г) във водата, захарта и разбийте всичко добре.
Сложете сока от кайсиеви компот в тенджера и добавете 3 половинки кайсии да заврат. Оставете останалите кайсии настрана. Когато заври, добавете набъбналия желатин (5 г) в тенджерата. Разбъркайте и свалете от котлона.
Изсипете бялата смес върху бисквитената кора и когато се охлади малко, покрийте със сместа с компота. Охладете пак.
Нарежете останалите кайсии на филийки и ги подредете върху чийзкейка със сметана. Оставете да престои преди консумация.
Насладете се с кайсиевия чийзкейк!