Начин на приготвяне
Днес ви предлагам един изключително вкусен десерт, който се приготвя само за няколко минути.
Накиснете желатина в купа със студена вода за няколко минути. Ползвах желатин на листа. Ако ползвате желатин на прах го накиснете в 30 мл студена вода.
Загрейте в касерола кокосовото мляко. Не е необходимо да завира. Отцедете добре желатина и го добавете към горещото мляко. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Добавете също и пълна лъжица мед и ванилията. Опитайте, и ако не ви е достатъчно сладко добавете още малко мед. Разбъркайте, за да се разтвори меда и разпределете сместа в 4 десертни купички, след което ги сложете в хладилника за 3-4 часа.
Отделете зърната на един нар и ги сложете в чопър заедно с 50 мл вода.
Смелете за няколко секунди и след това прецедете през фина цедка. Получения сок сложете в малък съд на котлона. Прибавете захарта и оставете да ври 3-4 минути.
Разтворете царевичното нишесте в няколко лъжици студена вода и го добавете на струя към врящия плодов сос, бъркайки. Щом леко се сгъсти го отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.
Разпределете плодовото конфи върху вече стегналата панакота, поръсете с кокосови стърготини и декорирайте с резен ягода или зърна нар. Върнете в хладилник за още час и след това може да се насладите на тази вкусна кокосова панакота с конфи от нар. Да ви е сладко!
Вижте също как да си приготвите класическата ягодова панакота или вкусна панакота с кисело мляко.