Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Панакота»Кокосова панакота с конфи от нар

Кокосова панакота с конфи от нар

Кокосова панакота с конфи от нар
Снимка: Росица Петрова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Днес ви предлагам една изключително вкусна панакота с аромат на кокос, която се приготвя само за няколко минути."

Необходими Продукти

  • кокосово мляко - 400 мл от кен 17% масленост
  • мед - 1 с.л. пълна
  • ванилия
  • желатин - 6 г
  • нар - 1бр.
  • захар - 2 с.л.
  • царевично нишесте - 1 ч.л. пълна
  • ягоди - за декорация
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес ви предлагам един изключително вкусен десерт, който се приготвя само за няколко минути.

Накиснете желатина в купа със студена вода за няколко минути. Ползвах желатин на листа. Ако ползвате желатин на прах го накиснете в 30 мл студена вода.

Загрейте в касерола кокосовото мляко. Не е необходимо да завира. Отцедете добре желатина и го добавете към горещото мляко. Разбъркайте, докато се разтвори напълно. Добавете също и пълна лъжица мед и ванилията. Опитайте, и ако не ви е достатъчно сладко добавете още малко мед. Разбъркайте, за да се разтвори меда и разпределете сместа в 4 десертни купички, след което ги сложете в хладилника за 3-4 часа.

Отделете зърната на един нар и ги сложете в чопър заедно с 50 мл вода.

Смелете за няколко секунди и след това прецедете през фина цедка. Получения сок сложете в малък съд на котлона. Прибавете захарта и оставете да ври 3-4 минути.

Разтворете царевичното нишесте в няколко лъжици студена вода и го добавете на струя към врящия плодов сос, бъркайки. Щом леко се сгъсти го отстранете от котлона и оставете леко да се охлади.

Разпределете плодовото конфи върху вече стегналата панакота, поръсете с кокосови стърготини и декорирайте с резен ягода или зърна нар. Върнете в хладилник за още час и след това може да се насладите на тази вкусна кокосова панакота с конфи от нар. Да ви е сладко!

Вижте също как да си приготвите класическата ягодова панакота или вкусна панакота с кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: