Начин на приготвяне
Картофите се обелват нарязват на средно големи резенчета и се поставят на дъното на глинен гювеч.
Към тях се прибавя нарязаният на кръгчета морков. Зеленчуците се поръсват със сол, червен пипер и малко брашно.
Прибавят се консервираните домати и грах.
Зеленчуците се объркват, налива се чаша вода, а най-отгоре се слагат бутчетата, които предварително са запечатани (запържени) за кратко в тиган с малко олио.
Отгоре пилето с грах се заливат с олиото от запържването.
Гювечът с пиле се слага в студена фурна.
Пилешки бутчета с грах и картофи в гювеч се готви около два часа на 220 °C фурна с вентилатор.
Вижте още съвети как да сложите гювеча във фурната, както и на колко градуса да печем гювеча.