Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Пилешки бутчета с грах и картофи в гювеч

Пилешки бутчета с грах и картофи в гювеч

Пилешки бутчета с грах и картофи в гювеч
Снимка: Албена Асенова-Писева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
3
"Пилешки бутчета с грах и картофи в гювеч е традиционна гозба за душата."

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • олио - 6 с.л.
  • картофи - 6 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • домати - 3/4 ч.ч. смлени от консерва
  • брашно - 2 с.л.
  • грах - 1 ч.ч. от консева
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват нарязват на средно големи резенчета и се поставят на дъното на глинен гювеч.

Към тях се прибавя нарязаният на кръгчета морков. Зеленчуците се поръсват със сол, червен пипер и малко брашно.

Прибавят се консервираните домати и грах.

Зеленчуците се объркват, налива се чаша вода, а най-отгоре се слагат бутчетата, които предварително са запечатани (запържени) за кратко в тиган с малко олио.

Отгоре пилето с грах се заливат с олиото от запържването.

Гювечът с пиле се слага в студена фурна.

Пилешки бутчета с грах и картофи в гювеч се готви около два часа на 220 °C фурна с вентилатор.

Вижте още съвети как да сложите гювеча във фурната, както и на колко градуса да печем гювеча.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: