Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета, наливаме един литър вода и слагаме да се варят за 10-15 минути, като обираме образувалата се пяна. Като поврат, изваждаме бутчетата, слагаме в тавичка от огнеупорно стъкло с капак, а бульона от варенето запазваме.
В олио с малко масло задушаваме с водичка настърган лук и грах с черен пипер. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер и брашното. Дръпваме от котлона.
Пилешките бутчета поръсваме с чубрица и натрошен пилешки бульон. Прибавяме запържените лук и грах, наливаме 3 чаени чаши бульон от варене на бутчетата, слагаме тавичката във фурната и включваме на 180 градуса.
Печем до готовност, като може при необходимост да доливаме бульон или вода по време на печене.