Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешки бутчета с пресен грах

Пилешки бутчета с пресен грах

Пилешки бутчета с пресен грах
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Сочно пиленце с грах - още една от любимите ни бабини рецепти за обяд"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • грах - 2 ч.ч. пресен, почистен от шушулките
  • лук - 2 бр.
  • пилешки бульон - 1 бр. кубче
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • масло - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета, наливаме един литър вода и слагаме да се варят за 10-15 минути, като обираме образувалата се пяна. Като поврат, изваждаме бутчетата, слагаме в тавичка от огнеупорно стъкло с капак, а бульона от варенето запазваме.

В олио с малко масло задушаваме с водичка настърган лук и грах с черен пипер. Като останат на мазнина, ръсваме червен пипер и брашното. Дръпваме от котлона.

Пилешките бутчета поръсваме с чубрица и натрошен пилешки бульон. Прибавяме запържените лук и грах, наливаме 3 чаени чаши бульон от варене на бутчетата, слагаме тавичката във фурната и включваме на 180 градуса.

Печем до готовност, като може при необходимост да доливаме бульон или вода по време на печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: