Начин на приготвяне
Двата вида картофи и морковът се обелват и нарязват на средно големи парчета. Главите лук и скилидките чесън се наситняват.
Гъбите печурки се измиват, ако са дребни, се оставят цели, ако са едри се режат на половинки или четвъртинки.
Зеленчуците се прехвърлят в гювеч, поръсват се с малко сол, чер пипер, кимион, олио и се разбъркват. Долива се една - две кафени чаши вода.
Пилешките бутчета се измиват и намазват с кашичка, приготвена от доматеното пюре, червения пипер, половин кафена чашка олио, сол, черен пипер и кимион. Нареждат се отгоре върху зеленчуците.
Гювечът се захлупва с капака и се слага в студена фурна. Пече се на умерена температура (180-200 градуса), в долната част на фурната и при включен вентилатор около 50 минути. Времето за готвене започва да се засича след загряването на фурната.
Пилешките бутчета с картофи се сервират по две на порция, гарнирани с печените зеленчуци.
Добър апетит!