Начин на приготвяне
Спанакът се бланшира за кратко в подсолена вода. Шокира се в ледена вода. Отцежда се и се накълцва на дребно.
Яйцата се разбиват със щипка сол. Прибавят се бакпулувера, угасен в киселото мляко и брашното. Овкусява се с пипера, кимиона, куркумата и солта на вкус. Добавя се пресования чесън и накълцания копър.
Сместа се разбърква и разпределя в правоъгълна тава. Най-добре използвайте тавата на фурната, застлана и намазнена с хартия за печене.
Пече се около 20 минути на 200 градуса в загрята фурна.
Приготвяне на муса.
Котидж сиренето отцедете от излишната течност. Смесете с крема сиренето и сметаната. Доовкусете със пресована скилидка чесън и щипка пипер. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
Авокадото нарежете на тънки слайсове. Копъра наситнете. Накъсайте сьомгата на малки парчета.
Сглобете рулото.
Отстранете хартията от охладения блат. Използвайте за намазване тази страна, на която е била хартията.
Намажете блата с муса от сирена . Отгоре разпределете слайсовете авокадо, а върху авокадото разпределете сьомгата. Завийте рулото, обвийте с фолио и оставете в хладилник да стегне за минимум три часа.
Поднесете парчета от спаначеното руло, разрязани по диагонал, с лимон и подходяща напитка.
В сезона на спанака опитайте непременно и предложенията ни за вкусен спанак с ориз или нашата спаначена торта. А с авокадо препоръчваме да опитате класическото гуакамоле.