Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с червено цвекло, моркови и ябълки на д-р Емилова

Салата с червено цвекло, моркови и ябълки на д-р Емилова

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
7125k3k9
Салата с червено цвекло, моркови и ябълки на д-р Емилова
Снимка: Мария Божилова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусна и диетична салата с цвекло, ябълки и моркови по д-р Емилова."

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 3 бр. средни
  • моркови - 6 бр. средни
  • зелени ябълки - 3 бр.
  • орехови ядки - 50 г
  • За дресинга
  • лимон - 1 бр.
  • портокал - 1 бр.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1/2 ч.л.
  • копър - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото се измива и обелва.

Морковите се измиват, почистват от върховете и корените и се обелват.

Ябълките се измиват и обелват.

Червеното цвекло, морковите и зелените ябълки се настъргват на едро ренде в купа, в която ще се разбърква салатата.

Ореховите ядки се смилат на едро в чопър и се прибавят към настърганите плодове и зеленчуци.

Лимонът и портокалът се изцеждат.

Копърът се почиства, измива и нарязва на ситно.

В отдела купа се изсипва лимоновият сок, портокаловият сок, ябълковият оцет, хималайската сол и нарязаният копър. Разбърква се много добре, след което се изсипва в купата със салата.

Разбърква се много добре.

Сервирайте салатата с цвекло на д-р Емилова в купички за салата или чинии.

Вижте също за какво е полезно червеното цвекло и научете как се пече червено цвекло правилно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: