Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Панирани пуешки филенца в еър фрайър

Панирани пуешки филенца в еър фрайър

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2452k5133
Панирани пуешки филенца в еър фрайър
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Панирани пуешки филенца в еър фрайър са здравословни, хрупкави и полезни и дори децата ви ще искат още."

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 800 г без кост и кожа
  • яйца - 3 бр.
  • царевично брашно - 4 с.л.
  • галета - 4 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 с.л
  • За сос
  • скир - 100 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • копър - 1/2 връзка
  • За салата
  • маруля - 1/2 бр. къдрава
  • краставици - 1/2 бр.
  • репички - 4 бр.
  • зелен лук - 1/2 връзка
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на жулиени. В купа разбийте яйцата, добавете царевичното брашно, галетата и лимоновия сок.

Накрая добавете сол и пипер и разбъркайте сместа.

Включете уреда на програмата за пиле.

Оваляйте добре всяко парче от месото в сместа и ги наредете в кошницата на еър фрайъра. Печете за 20 мин.

През това време направете чесновия сос, като нарежете копъра и чесъна на ситно. Добавете ги към скира и овкусете със сол и пипер.

Измийте зеленчуците и ги нарежете. Овкусете салатата със сол, зехтин и ябълков оцет и разбъркайте.

Накрая поднесете здравословния обяд, като в чинията сложите от пуешкото филе, залейте го със сос и гарнирайте със салатата.

Да ви е вкусно с моите панирани пуешки филенца в еър фрайър .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: