Начин на приготвяне
Слагате на котлона да заври един литър от прясното мляко със захарта. Разбивате в купичка нишестето с малко от топлото мляко.
Връщате сместа в топлото млякото на котлона. Варите на тих огън. Бъркате крема, докато стане гладък и гъст. Оставяте го да се охлади.
Разбивате маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар и след като другият крем се охлади, ги добавяте на порции и разбивате с миксер.
Започвате първо с крем върху формата, в която ще я правите. Потапяте бисквитите в останалите 200 мл от прясното мляко и ги редите върху крема.
Отново слагате крем нишесте, поръсвате със смлените орехи и разпръсквате малко от сладкото от ягоди и продължавате така, докато свършат кремът и бисквитите.
Завършвате със смлени орехи или друга украса по желание.
Оставяте бисквитената торта, първо, на стайна температура за около 3-4 часа, а после в хладилник да още 5-6 часа.
Остава само да я разрежете и сервирате бисквитена торта с два крема и сладко от ягоди.
Вижте още как кремът нишесте да не ви става на бучки, както и как да сгъстим крема нишесте.