Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с два крема и сладко от ягоди

Бисквитена торта с два крема и сладко от ягоди

Teodora KrumovaTeodora Krumova
Чирак
3929579
Бисквитена торта с два крема и сладко от ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Дайте си малко зор, за да стигнете до блажения момент да разрежете тази божествена бисквитена торта с два крема и сладко от ягоди."

Необходими Продукти

  • бисквити - 600 г
  • прясно мляко - 1200 мл
  • нишесте ванилия - 100 г
  • захар - 10 с.л.
  • заквасена сметана - 200 г
  • маскарпоне - 200 г
  • пудра захар - 150 г
  • сладко от ягоди
  • орехи - или друго за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате на котлона да заври един литър от прясното мляко със захарта. Разбивате в купичка нишестето с малко от топлото мляко.

Връщате сместа в топлото млякото на котлона. Варите на тих огън. Бъркате крема, докато стане гладък и гъст. Оставяте го да се охлади.

Разбивате маскарпонето със заквасената сметана и пудрата захар и след като другият крем се охлади, ги добавяте на порции и разбивате с миксер.

Започвате първо с крем върху формата, в която ще я правите. Потапяте бисквитите в останалите 200 мл от прясното мляко и ги редите върху крема.

Отново слагате крем нишесте, поръсвате със смлените орехи и разпръсквате малко от сладкото от ягоди и продължавате така, докато свършат кремът и бисквитите.

Завършвате със смлени орехи или друга украса по желание.

Оставяте бисквитената торта, първо, на стайна температура за около 3-4 часа, а после в хладилник да още 5-6 часа.

Остава само да я разрежете и сервирате бисквитена торта с два крема и сладко от ягоди.

Вижте още как кремът нишесте да не ви става на бучки, както и как да сгъстим крема нишесте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: