Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена Торта»Бисквитена торта с два крема за Баба Марта

Бисквитена торта с два крема за Баба Марта

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Бисквитена торта с два крема за Баба Марта
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 5
12/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Знаете, жените са капризни, затова за тях трябва да приготвя торта с не един, а два крема"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета
  • кафява захар - 2 ч.ч.
  • нишесте - ягода
  • яйце - 1 бр.
  • брашно - 7 с.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1.400 л
  • за украсата
  • фондан - бял, червен и зелен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Едновременно се приготвят нишестето и домашният крем.

В две тенджери се слагат по 600 мл прясно мляко да се затопли.

Отделно в една купичка се разбива нишестето от ягода с една чаена чаша кафява захар. Към него се прибавя 100 мл прясно мляко. Разбърква се да се получи гладка смес.

В друга купичка се слага брашното, ванилията и една чаена чаша кафява захар. Прибавя се и 100 мл прясно мляко разбива се. Трябва да се получи еднородна смес.

След като се загрее млякото, в тенджерите се сипват на тънка струя разбитото нишесте и сместа за домашен крем. Това е малко трудно, защото трябва да се приготвят едновременно и двата крема. Бъркат се постоянно, докато се сгъстят.

След това във форма за торта с махащ се ринг се редят бисквити. Отгоре се слага от домашния крем. Редят се отново бисквити и се слага от ягодовото нишесте. Редят се бисквити и отново от ягодовото нишесте. Отново се редят бисквити. Завършва се с домашния крем.

Готовата торта се оставя да се охлади и да стегне.

След като е напълно изстинала, се приготвя украсата от фондaнa.

От фондана се изрязват една бяла и една червена пеперуда. Първо се слага бялата пеперуда, след това червената.

Изрязват се още две бели пеперуди. Също така се изрязват четири червени сърчица. Тези сърчица се слагат върху крилата на белите пеперуди.

От зеленото се изрязва една детелина. Върху нея се слагат едно бяло е едно червено сърце. Бял и червен фондан се омесват заедно като мартеничка. Прави се и една калинка.

Всичките тези форми от фондан се подреждат върху тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: