Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Протеинова баница със скир и извара

Протеинова баница със скир и извара

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
2602k5344
Протеинова баница със скир и извара
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Протеинова баница със скир и извара - повечеко протеини, докато пак си хапвате вкусно любимата си баничка"

Необходими Продукти

  • фини точени кори - 1 пак
  • яйца - 4 бр. размер М
  • скир - 350 г натурален
  • извара - 150 г нискомаслена
  • олио - 50 мл рапично
  • сода бикарбонат - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе първо плънката. За тази цел в купа смесете скира и содата.

В друга купа разбийте яйцата.

Към яйцата добавете изварата и разбъркайте добре. След това прибавете олиото, а накрая скира. Разбъркайте хубаво получената смес.

Вземете и разгънете две кори за баница. След това нанесете равномерно 3-4 лъжици от плънката.

Навийте на руло и наредете в плоска тава. След това вземете други две кори, завийте с плънка и така, докато не свършат и не наредите докрай баницата с извара.

Печете протеинова баница със скир и извара във фурна на 180 °C за 45 минути или до златисто.

Вижте още как да си направим къпана баница и прочетете каква може да е причината баницата да не бухва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: