Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пикантни свински пържоли с праз лук

Пикантни свински пържоли с праз лук

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
2311k7616
Пикантни свински пържоли с праз лук2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Вкусни и лесни свински пържоли, които да приготвите за нула време."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 броя
  • праз лук - 2 стръка
  • соев сос - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • кимион - ½ ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • мед - 1 ч.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете соевия сос, зехтина, червения пипер, лютия пипер, черния пипер, кимиона, чесъна и меда.

Натрийте пържолите с маринатата и оставете да престоят 30 минути (или повече, за по-добър вкус).

В тиган загрейте малко мазнина и добавете нарязания праз лук.

Гответе няколко минути на среден огън, докато омекне и леко карамелизира.

В друг тиган загрейте малко олио и запечете пържолите на средно висока температура. По 3-4 минути на страна, докато хванат хубав загар.

Добавете виното и намалете котлона, оставете да се задушават още 5-7 минути.

Поръсете отгоре със свежи кръгчета от праз лук.

Поднесете пържолите върху канапе от запържения праз лук.

Подходящи гарнитури: картофено пюре, оризова гарнитура или свежа салата.

Вижте също как да направите перфектните вратни пържоли на фурна или пържоли с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Teodora Krumova
Teodora Krumova
Страхотна рецепта!
03.03.2025 14:02