Начин на приготвяне
Измийте добре, разделете ребрата на порции.
След това в купа сложете свинските ребърца. Добавете към тях продуктите за марината. Разбъркайте добре. Покрийте купата и оставете в хладилника за поне 2 часа. Колкото повече време стоят в марината, толкова по-силен ще е вкусът им.
Обелете картофите и ги нарежете според предпочитанията. Сложете ги в купа и ги овкусете със сол, червен и черен пипер. Прибавете маслото и разбъркайте.
Включете уреда на 200 °C на програмата за свинско.
Печете в продължение на 15 минути. След това извадете ребрата, пуснете програмата за картофи и сложете картофите.
Печете ги в продължение на 10 минути.
Поднесете готовите ребърца с картофи, като ги поръсите със ситно нарязан копър и зелен лук.
Имате изключително вкусна вечеря - свински ребърца с картофи в Еър Фрайър.
Вижте също колко да печем ребра на фурна или скара?