Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с праз и гъби

Свински пържоли с праз и гъби

Свински пържоли с праз и гъби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Пържоли като пържоли, което е още една причина да ги опитате"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 600 - 700 г
  • гъби - 100 - 150 г от консерва
  • праз - 2 - 3 стръка
  • олио
  • универсална подправка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От предната вечер начукваме пържолите и ги поръсваме от двете страни със соев сос и универсалната подправка.

Не прекаляваме с подправката, защото и в нея има сол, и в соевия сос също. Захлупваме съда и го оставяме в хладилника.

На другия ден вадим пържолите, поставяме тиган на печката и ги запържваме до полуготовност. Вадим и ги слагаме в йенска тенжера.

В мазнината, която е останала от пържолите, поставяме нарязания праз и него също задушаваме.

След като е готово и него изсипваме върху пържолите и най-отгоре поставяме гъбите. Печете във фурната на 180-200 градуса около 30-35 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: