Начин на приготвяне
За измерване на продуктите се използва мерителна чаша от 200 мл.
Оризът се почиства и измива.
Слага се да се вари с двете чаши вода на средна степен на котлона (3 от 6). Ориентировъчно време 8-10 минути.
След като поеме водата, се добавя прясното мляко. Вари се на средна степен на котлона (3 от 6), като се разбърква периодично. Отнема около 15-20 минути.
Когато оризът омекне, набъбне и е поел течността, се прибавят захарта и ванилията. Разбърква се до разтопяване на захарта.
Котлонът се изключва, затваря се тенджерата с капак и се оставя за 10 минути.
Млякото с ориз се разпределя в купички или чашки.
Мляко с ориз за начинаещи се поръсва с канелата на прах (по желание).
Да ви е сладко :)
Вижте още кой вид ориз е най-подходящ за мляко с ориз, както и дали да замените бялото брашно с оризово.