Начин на приготвяне
Лукът се почиства, измива и нарязва на ситно.
Гъбите се почистват от пънчетата и се измиват много добре.
Нарязаният лук и гъбите се слагат с тава с капак с незалепващо покритие.
Прибавя се олиото и се разбъркват много добре.
Гъбите се пекат под капак в предварително загрята фурна 20 мин на 200 °C при периодично разбъкване. Вода не се прибавя.
Орзото се измива много добре, докато водата стане чиста и не се отделя нишесте.
След като гъбите са се задушили, в тавата се прибавя измитото орзо, хималайската сол, пипера Микс и топла вода 5 ч.ч. Разбъква се много добре.
Пече се орзо с цели гъби под капак 30 мин на 200 °C при периодично разбъркване.
Вижте още да смесваме ли гъби и мляко, както и кои са най-добрите подправки за гъби.